Khamis, 15 April 2010

Antara Pengalaman Dan Kesinambungan...


Antara pengalaman,perjalanan hidup dan kesinambungan antara kombinasi yang agak berkaitan diantara satu dengan yang lain selain dari menjadi satu keperluan yang agak penting juga untuk memastikan apa yang diiginkan dapat dilaksanakan untuk merialisasikan segala impian dan harapan yang kadang kala agak sukar diterima akal dan pandangan mata kasar namun ianya tidak mustahil untuk berlaku...ya berlaku, tapi sampai bila? adakah isehari,seminggu,sebulan,setahun atau....................... terus dan terus hingga ke garisan penamat.

Semakin hari semakin banyak benda yang lahir dari benak fikiranku, yang mana ianya seakan-akan terus dan terus berlalu tanpa sebarang petanda atau matlamat sebenar namun mungkinkah ianya akan terlaksana..jawapannya hanya Tuhan sahaja yang lebih Maa mengerti lagi mengetahui..kita hanya merancang dan memberikan harapan... Tidak kesemua apa yang kita harapkan sering kali terus ke pangkuan kita tetapi tidak salah jika kita meletakkan sedikit harapan untuk kita layakkan sesuatu yang sukar dicari ganti...

Ada sesuatu yang kita impikan dimalam hari dan impian kita menjadi kenyataan pada siang di keesokkan harinya namun tak kurang jua yang ianya hanyalah sekadar mimpi indah di malam hari untuk memberikan sedikit kekuatan dan adakalanya harapan. Biar apa pun yang di harapkan, apa jua yang diimpikan tanpa usaha yang gigih dan benar-benar mahukan sesuatu agar terus menjadi realiti ianya takkan ada apa-apa melainkan sekadar gambaran indah untuk dikenang.

Pada hakikat dan jawapan yang lebih tepat untuk apa yang sering menjadi pertikaian selama ini adalah apa jua yang kita mahukan, segala impian dan kemauhan perlulah diikuti dengan usaha,doa dan harapan yang tinggi... Kesinambunagan dan gabungan diantara satu adalah amat perlu agar ianya tidak pulang dengan seribu kekecewaan.

0 comments: